FREMTIDEN BLIVER KUN SÅ GOD SOM VI SELV BYGGER DEN
tidligere arrangementer


4. - 6.11 2009 World Architechure Festival
Byudviklingsplanen for Carlsberg-området i Valby er nomineret i kategorien ”Masterplanning” ved World Architecture Festival (WAF) i Barcelona, som afholdes den 4. -6. november 2009.

Planen er udarbejdet af Entasis Arkitekter og Esbensen Rådgivende Ingeniører i 2007 og udløste dengang førsteprisen i en international konkurrence om at omdanne området til et bæredygtigt byområde.
Læs mere4. – 5.11 2009 ReBuild Ireland, Conference, Dublin
Niels Ulrik Kofoed holder indlæg på konferencen Rebuild Ireland, som har fokus på lavenergi design og renovering af eksisterende boligmasse. Konferencen er arrangeret af Architeture Ireland.

Læs mere om Architecture Ireland her.
Læs mere om arrangementet her.

17.10 2009 Masterplan for a ZEROcarbon Vibrant Sønderborg
Torben Esbensen m.fl. holder foredrag om masterplanen for et CO2 neutralt Sønderborg i 2029 i forbindelse med, at Sønderborg har besøg af en kinesisk delegation fra byen Boading.
Se program


30.9 - 1.10. 2009 CHP Redux 2009
Esbensen deltager i CHP Redux 2009. CPH Redux er en workshop-battle, hvor Akademisk Arkitektforening og IDA Byg udfordrer arkitekter og ingeniører fra Wild Card listen til at konkurrere om et mere miljøvenligt København. På 24 timer skal de komme med det bedste bud på, hvordan fremtidens bæredygtige København skal se ud.

Arrangementet afholdes i anledning af Arkitekturens dag den 1. oktober 2009. Dagen er en del af ”World Day of Architecture”.

Fra Esbensen Rådgivende Ingeniører deltager Rob Bindels, civilingeniør (energi), Århus og Per Haugaard, civilingeniør (energi), København.

Deltagerne går i gang med workshoppen kl. 15. den 30. september. Dagen efter kl. 15.00 fremlægger deltagerne projekterne. Klokken 15.55 voterer dommerne. Kl. 16.25 er der præmiering, og fra 16.40 er der reception.

Arrangementet finder sted på Hovedbiblioteket i Krystalgade i København, er gratis og åbent for alle interesserede.
Læs mere


24.9 2009 How to achieve cost effective and sustainable buildings? 
"Bygg Reis dig" er Nordens største byggemesse og finder sted den 22.-27. september 2009 i Oslo. Som en del af messen afholdes der den 24. september konferencen "How to achieve cost effective and sustainable buildings?"

Her får man mulighed for at høre mere om integreret energidesign (IED) i bygninger, buildingSMART og en række andre værktøjer og processer til brug i forbindelse med bæredygtigt byggeri.
Læs mere om konferencen her


9.-11.9 2009 LUX EUROPA 2009 Istanbul 
Esbensen er repræsenteret på belysningskonferencen ved Ph.d studerende Anne Iversen som præsenterer artiklen ”Simulated influence of the surrounding buildings on the daylight availability in the master plan and on the working plane”.
Læs mere om konferencen her


8.-11.8 2009 Bright Green Youth, Climate camp, Sønderborg
Esbensen deltager som udstiller den 8. - 11. august 2009, når der afholdes klima- og innovationscamp på videns- og kulturcenteret Alsion i Sønderborg.  Her mødes ca. 500 unge i alderen 14 - 18 år fra hele verden med klimaforskere og innovationseksperter for i fællesskab at udvikle de bedste klimaideer.

Deltagerne vil med udgangspunkt i deres egne vidt forskellige hverdagsliv og erfaringer komme med konkrete og praktiske forslag og løsninger til verdens klimaudfordringer. Forslagene skal blandt andet inspirere deltagerne på FNs klimakonference i København i december 2009.

Konferencen indvies af Kronprins Frederik.

Bright Green Youth er skabt af Danfoss Universe, Mellemfolkeligt Samvirke og ProjectZero. 
Læs pressemeddelelse fra Bright Green Youth. 
Læs mere om organisationen på www.brightgreenyouth.org


26.3 2009 Bæredygtig renovering
Byggesocitetet afholder møde angående bæredygtig renovering. Læs mere på om arrangementer i regi af byggesocitetet på http://www.byggesocietetet.dk/arrangementer.html

Olaf Bruun Jørgensen, afdelingsleder Esbensen København,  holder indlæg om "Energirenovering - Eksempler og erfaringer fra udvalgte projekter i DK og internationalt" herunder præsentation af koncepter og resultater fra udførte demonstrationsprojekter samt forslag til koncepter for fremtidige renoveringsprojekter. Erfaringer fra IEA SHC Task 37 "Advanced Housing Renovation with Solar and Conservation".


5. - 7. mar. 2009 Beyond Kyoto
Konferencen 'Beyond Kyoto: Addressing the Challenges of Climate Change - Science Meets Industry, Policy and Public' fokuserer på problemstillingerne i et tværfagligt perspektiv.  

Esbensen Rådgivende Ingeniører, vil være til stede på messeområdet på udstilling af projektet "Landsbyen i byen".  De ca. 1.100 planlagte boliger skal fra starten etableres med en helt ny energiinfrastruktur.
Projektet er et unikt og skal sætte nye standarder for energirigtig og bæredygtig byudvikling. Samtidig skal det være med til at markere Århus som et nyt internationalt videnscentrum for forskning og udvikling af vedvarende energi.
Læs mere om konferencen
Download brochure om Landsbyen i byen


12. feb. 2009 European Buildings Based on Solar Energy
Den Britiske Ambassade i Vilnius, Litauen har inviteret Torben Esbensen til at holde foredrag om "European Buildings Based on Solar Energy" på konferencen "EU Sustainable Energy Week".


14 - 15. jan. 2009 Workshop on Sustainable Energies How ambitious can we be be in contributing to the worlds energy needs with wind, solar and bioenergy. And what role does energy storage play?

Seminaret afholdes af Risø DTU og finder sted på DTU, Lyngby. Direktør Torben Esbensen, Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S deltager den 15. jan. kl. 16-18 i afslutningspanelet, som skal diskutere resultatet af workshoppen.
Download program


12. jan. 2009 om Energiforsyning til Klimarigtigt byggeri, Alsion, Syddansk Universitet i Sønderborg
Henrik Sørensen, Esbensen holdt indlæg om "Integreret energidesign".

Downlad program
Download præsentationer fra hele arrangementet


Download præsentationer


Du er meget velkommen til at bruge fra indholdet i præsentationerne til egne præsentationer, men beder om at du i givet fald venligst bruger det sidste slide i præsentationen til at vise referencen til Esbensen Rådgivende Ingeniører.

SØNDERBORG
Kongevej 58
DK-6400 Sønderborg

T : +45 7342 3100
E : sdb@esbensen.dk
KØBENHAVN
Galionsvej 64
DK-1437 København K

T : +45 8827 3300
E : kbh@esbensen.dk
AARHUS
Vestre Kongevej 4-6
DK-8260 Viby J.

T : +45 8619 2400
E : aar@esbensen.dk
NORGE
Drammensveien 130
N-0277 Oslo

T : +47 9285 8909
E : oslo@esbensen.dk